Öt meccs, négy győzelem


Jun 4, 2012
Szerző‘: balázs

Sűrű programja volt a Jánossomorja Rascals baseball egyesület csapatainak az elmúlt hétvégén. Ebben az évben először három utánpótlás és egy felnőtt csapattal indulnak a magyar bajnokságban. A legkisebbek a T-ball ligában, utánuk a Little League Major és a Little League Junior korosztály következik. Ez a három utánpótlás csapat átöleli a 6-15éves korosztályt. Két héttel ezelőtt a T-ball csapat győzedelmeskedett a Érd felett, a mostani hétvégén a Majorok két mérkőzést játszottak a nagykovácsi amerikai iskolában, a juniorok pedig egy meccset Érden. Amellett, hogy a felnőtt csapat hazai pályán fogadta a tavalyi nagy rivális Szentendrét, akivel a magyar bajnoki döntőt vívta, logisztikailag sem volt egyszerű az utánpótlás utaztatása.
Az amerikai iskolában zajló torna első mérkőzésén a középső csapatunk ugyan kikapott Érdtől 23-17-re, a második meccsen minden tudásukat összeszedve 12-7 re győzedelmeskedtek. Közben a juniorok már „átköltöztek” Nagykovácsiból az érdi baseball katlanba. Szoros mérkőzésen, jó hajrázással 9-5 re legyőzték az Érd csapatát.
A felnőtt csapat közben nagy csatát vívott a tavalyi bajnok Szentendrével, de a végelszámolásnál a szentendrei kezek remegtek jobban, így az első meccsen 4-1-es jánossomorjai győzelem kerekedett. A dombon Justin Prinstein dobott aki magabiztosan vezette a Rascalst a győzelemig.
Második mérkőzésen hasonló pontaránnyal 5-3 ra győzött Jánossomorja. Felsővári Gergő tartotta a szentendre támadósorát, így 3-3 as állás után sikerült még két pontot beütni, ezek után az alvajáróknak már nem volt lehetőségük válaszra. Végeredmény 5-3.